tisdag 20 maj 2014

Kokoskolakaka

Kokoskolakaka

Botten

100 gram sötmandel, fint mixad
2 äggvitor
1,5 dl strösocker


Kolafyllning

2 burkar kondenserad mjölk
150 gr kokosflingor (eller efter smak)

Choklad

200 gr choklad efter smak, t ex Fazer mjölkchoklad

Förfarande


- Vispa äggvitorna till hårt skum, tillsätt strösockret och vispa ytterligare en stund. Tillsätt mandeln.
- Lägg ytterkanten av en springform på en plåt klädd med bakplåtspapper
- Häll marängsmeten i formen och bred ut den till ett jämnt lager
- Grädda i 175 °C i mitten av ugnen i ca 25 minuter, eller tills den är torr och färdig

- Häll den kondenserade mjölken i en kastrull, helst en teflonbelagd. 
- Koka mjölken försiktigt på ganska låg värme och rör om nästan hela tiden med en plastvisp så att mjölken inte bränner fast i botten eller får en ojämn karamellisering
- Håll koll på mjölkens färg och konsistens. Den ska reducera en hel del, tills den blir lagom tjock.
- Rör i kokosen och blanda ut den i kolan. Häll kolasmeten ovanpå botten men låt springformen sitta kvar. Bred ut smeten till ett jämnt och fint lager.

- Smält chokladen i en skål över ett vattenbad. Häll chokladen över kakan och bred ut den. 
- Låt kakan svalna, ställ den sedan i kylskåpet tills chokladen har stelnat ordentligt


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar